Şüphesiz Ki Küfredenlere De Şöyle Seslenilir. , Ali Küçük
Sayı : 497   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Besairu'l Kur'an

Ali Küçük

Şüphesiz Ki Küfredenlere De Şöyle Seslenilir.

  • 30 Nisan 2024
  • 72 Görüntülenme
  • 497. Sayı / 2024 Mayis



Cehennemi boylayan kâfirler iki sebepten dolayı kendi kendilerine kızacaklar, gazaplanacaklar: Dünyada iken inkâr ettikleri, reddettikleri cenneti, cehennemi, azabı, ikabı, tüm gerçekleri gözleriyle görünce kendi kendilerine kızacaklar, gazaplanacaklar. Vay biz ne yapmışız! Biz ne akılsız insanlarmışız! Rabbimiz bize karşı sonsuz rahmet ve merhameti gereği bu kadar ayetiyle bu cenneti, bu cehennemi anlattığı halde dinlemeyerek, kulak vermeyerek ne aptalca bir hayatın adamı olmuşuz! Diyerek hasret ve pişmanlıklar içinde mahvolacaklar, kahrolacaklar.

"Şüphesiz ki küfredenlere de şöyle seslenilir: Muhakkak ki Allah'ın gazaplanması sizin kendinize gazaplanmanızdan daha büyüktür. Çünkü sizler imana çağrıldığınız zaman küfrediyordunuz." (Mümin, 40/10)

1: Anlayabildiğimiz kadarıyla bu ayet-i kerimede anlatılan şudur: Ey kâfirler! Sizler dünyada iken sizi hakka, İslâm'a, Allah'a kulluğa çağıran peygamberlere karşı, Müslümanlara karşı kızıyordunuz, gazaplanıyordunuz. Hâlbuki Allah size, sizin onlara gazaplanmanızdan daha fazla gazaplanıyordu.

2- Dünyada iken sizler, sizi İslâm'a çağıran, namaza, tesettüre, hayatınızın tümünde Allah'a kulluğa çağıran kişilerin çağırdıkları şeylerin çok çirkin, çok kötü şeyler olduğunu zannediyordunuz ve onlara icabet konusunda gazaplanıyordunuz ya, hâlbuki Allah sizin onlara gazaplandığınızdan daha çok sizin içinde bulunduğunuz küfrünüze gazaplanıyordu

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

497. Sayı Mayis 2024