Sayı : 496   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Sağlık

Mahmut Bilgiç

Bahar Kahramanları

  • 02 Nisan 2021
  • 920 Görüntülenme
  • 460. Sayı / 2021 Nisan
Yazıyı Dinle
0:00
0:00
Yazarın Diğer Yazıları
Mahmut Bilgiç
Tüm Yazı Arşivi



GELELİM KARAHİNDİBAYA. O İSE TAM BİR KARACİĞER İLACIDIR. HATTA KARACİĞER VE SAFRA YOLLARI İÇİN EN DEĞERLİ BİTKİDİR DESEM SANIRIM ABARTMIŞ OLMAM. KARACİĞERİMİZ BEDENİMİZİN LABORATUARIDIR ADETA. KİMYASAL DÖNÜŞÜMLER YAPARAK TOKSİNLERİ (ZEHİRLERİ) ETKİSİZLEŞTİRİR. KOLESTEROL, SAFRA ASİTLERİ VE LENF SIVISINI ÜRETİR. SİNDİRİMDE ÖNEMLİ ROL OYNAR.

 

Yine yeniden taze bir bahardayız.

Cenab-ı Hak Muhyi isminin tecellisiyle küre-i arzın beyaz kefenini yemyeşil bir libasla değiştirip canlandırıyor.

Gelecek kışa kadar çeşit çeşit bitki ve hayvanlar ehl-i dikkatin nazarında resmi geçit töreninde kendilerine mahsus üniformalarıyla birbiri ardından gelip, geçip nesillerinin devamı olan tohumları aktar-ı âleme dağıtacaklar.

Milyonlarca çeşit bitkinin içinde tıbbi amaçlarla kullanılanlar da çoktan boy göstermeye başladı bile. Bunlardan ikisini ele alacağım: Çobançantası ve karahindiba.

Çobançantası kan durdurcuların kralıdır.

Başta aşırı adet kanaması olmak üzere, mide, burun, böbrek ve hemoroid kanamalarını durdurmada üstüne yoktur.

Eğer mevzu ağır menstrüelsendromsa ( aşırı adet kanamasıysa ) öncelikle hekim tarafından altta yatan neden teşhis edilmeli ve buna uygun bir tedavi protokolü uygulanmalıdır.

Kadın hastalıkları genelde iki sebepten oluşur:

1 Kadınlık hormonları olan ötsrojen, projesteron ve prolaktin arasındaki dengesizlik.

2 Yumurtalık kistleri.

Hormonlar arasındaki dengesizliğin altta yatan nedenlerinden en önemlisi karaciğer yağlanması ve kalınbağırsak tembelliğidir. Zira östrojen karaciğerden atılır bağırsaklardan tahliye edilir. Bu iki organ görevlerini yerine getiremediğinde bedende biriken östrojen hormon dengesini bozar. Dengenin bozulmasıyla kadınlık hastalıkları baş gösterir. Düzensiz adet, ağrılı adet, rahim içi miyomlar, polikistikover, aşırı adet kanaması, meme kistleri vs. vs.

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

460. Sayı Nisan 2021