Sayı : 496   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Besairu'l Kur'an

Ali Küçük

Siz Neredeyseni Allah Sizinle Beraberdir

  • 07 Mayıs 2022
  • 476 Görüntülenme
  • 473. Sayı / 2022 Mayıs



Allah korusun, dilim varmıyor söylemeye de, sanki biz Allah’ı seccade başında düşünüyoruz sadece. Sadece camide düşünüyoruz Allah’ı. Sadece camide Allah bizimle beraber, sadece camide Allah’ın huzurundayız ama camiden çıkınca Allah bizimle beraber değil.

 

 

“Siz neredeyseniz Allah sizinle beraberdir ve o yaptıklarınızı görmektedir.” (Hadid, 57/4)

Siz neredeyseniz Allah sizinle beraberdir. Siz neredeyseniz? Hangi ortamdaysanız, zamanın ve mekânın hangi bölümündeyseniz Allah sizin yanı başınızdadır, sizinle beraberdir. Gerçekten mi? Gerçekten öyle mi inanıyorsunuz? Yani her an,her zaman Allah’ın sizinle beraber olduğuna gerçekten inanıyor musunuz? Arabayla yolda giden kişiye arkanda trafikler var denince, tavrı nasıl hemen değişiyor değil mi? Veya dükkânında ticaretle meşgul olan birine, “maliyeciler burada!” denince nasıl değişiyor değil mi? Veya “şu anda radar kontrolü altındasınız!” filân denince adamın hareketlerini nasıl kontrol altına aldığını bilirsiniz. Peki, şu anda Allah yanında, yanı başında, seninle beraber denince de insan değişmeliydi değil mi? Hani küllî bir imanımız var bizim. Kur’an ne demişse doğrudur. Allah, Kur’an’ında ne anlatmışsa doğrudur.

Kur’an’da anlatılanların tümüne inanıyoruz. Onun için Müslümanız zaten. Münafık ve kâfirler tümüne böyle inandık derlermiş de, bizzat inandık dedikleri ayetlerle, tek tek ayetlerle yüz yüze gelince de reddediverir, yan çiziverirlermiş. “Siz neredeyseniz Allah oradadır.” (Hadid, 57/4) Siz neredeyseniz Allah sizinle beraberdir. Kendinizi Allah’la beraber bir düşünseniz! Bir saatliğine, iki saatliğine kendinizi Allah’la beraber bir düşünün. Düşünün ki, Allah sürekli yanı başınızda. Bir gününüzü, bir saatinizi düşünün. Düşünün ki, Allah yanı başınızda. Düşünün ki, siz O’nun huzurundasınız. Allah atlatılmaz, Allah’tan gizlenilmez, Allah diskalifiye edilmez biliyorsunuz. O zaman bir saat de olsa Allah’la beraberliğinizi bir düşünün. Adım atarken de Allah yanınızda, konuşurken de Allah yanınızda, severken, küserken, alırken, satarken, giyinirken, soyunurken de Allah’ı yanınızda düşünün. İnsan çok farklı olur değil mi?

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

473. Sayı Mayıs 2022