Sayı : 497   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

İktibas

Yusuf Kaplan

Dünyanın Ürpertici Bir Yahudi Sorunu Var!

  • 01 Ocak 2024
  • 93 Görüntülenme
  • 493. Sayı / 2024 Ocak
Yazarın Diğer Yazıları
Yusuf Kaplan
Tüm Yazı Arşivi



Yahudiler, masum, mazlum ve çilekeş Filistinlilere kan kusturuyorlar yine! Hem kan kusturuyorlar hem de şımardıkça şımarıyor, azdıkça azıyorlar! Sonlarını hazırlıyorlar aslında. Batı Sorunu, zamanla Yahudi Sorunu’na dönüşecek... Belki de bizim Batı Sorunu olarak düşündüğümüz sorunun gerisinde, temelinde, kökünde Yahudi Sorunu olduğunu daha sonra daha net olarak anlayacağız.

 

İranlılarla İsrail’in danışıklı dövüş oynadıklarını, İran’ın mazlum Hamas’ı kullanarak İsrail’de ölmekte olan, kovulmaya ramak kalan Netanyahu’yu katliam yapmaya zorlayarak İsrail’de kahraman ilan ettirdiğini, kendisini de akan mazlum Filistin kanı üzerinden Ortadoğu’da mazlumların hâmisi konumuna yerleştiğini düşünüyorum.

 

 

 

Gazze’yi hayalet şehre dönüştürdü Yahudi ruhsuzlar!

İsrail Savunma Bakanı, mide bulandırıcı, aşağılık, insanlık dışı açıklamalarda bulundu ve Filistinlilerin hayvanlar gibi katledilmeleri gerektiğini söyledi. Amerikalı senatör Lindsay Graham isimli tür de, aynı şeyleri tekrarladı.

İsrail, Gazze’ye insanın hücrelerini yakarak öldüren misket bombaları, fosfor bombası yağdırıyor. Gazze’yi ablukaya aldı, elektriğini, suyunu kesti. Gıda ve yardım sevkiyatlarını durdurdu. 2,3 milyon Gazzeliyi açlığa ve ölüme mahkûm ediyor. İsrail insanlık suçu işliyor.

İnsanlık suçsuzmuş gibi seyrediyor!

Bu katliama susan herkes suç ortağıdır!

Filistinlilere yine Türkiye sahip çıkıyor: Bir yandan diplomasi trafiği hızlanırken öte yandan da protestolar da çığ gibi büyüyor...

Bacaklarını yitirmesine rağmen tekerlekli sandalyesinden İsrailli askerlere sapanla taş atmaktan vazgeçmeyen ve sonunda şehit edilen Ebu Salah, önceki İsrail saldırısının sembol ismi olmuştu: Her ne sûretle olursa olsun, Filistin direnişi de, dünyanın dört bir köşesinde emperyalistlere karşı verilen Müslümanların direniş mücadelesi de bitmeyecek, en zor şartlarda bile, elimizi kolumuzu yitirsek bile pes etmeyeceğiz, demektir bu.

Das Kapital’in yazarı Marx, bambaşka saiklerle de olsa, yaklaşık 2 asır önce Doğu Sorunu diye bir şey yazmıştı. Doğu’yu mercek altına alarak dünyanın eşiğine sürüklendiği çıkmazı okumaya çalışmıştı. Marx, neden Doğu Sorunu diye bir şey icat ederek, üzerinde kafa yorma ihtiyacı duymuştu peki?

Dünyanın sorunu, Doğu Sorunu mu yoksa Batı Sorunu mu acaba?

Bu soruyu sormak bile saçma aslında.

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

493. Sayı Ocak 2024