Şimdi Ne Bekliyor Bu Kâfirler? , Ali Küçük
Sayı : 497   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Besairu'l Kur'an

Ali Küçük

Şimdi Ne Bekliyor Bu Kâfirler?

  • 31 Mart 2024
  • 640 Görüntülenme
  • 496. Sayı / 2024 Nisan



Görmüyorlar mı bu ayetleri? Allah'ın kâfirlerin elebaşlarını yok ettiğini görmüyorlar mı? Kâfirlerin yok edilişi bazen Müslümanların eliyle olur, bazen de Allah kendi kendilerine onların yok edilişini sağlayıverir. Daha dün Müslüman kanına doymayan zalim İzak Rabini kim yok etti? Müslümanlar mı yok etti? Allah kendi kendilerine yok ettiriyor zalimleri? Veya geçmiş dönemlerde ülkemizdeki din düşmanlarını birbirlerine kırdırmadı mı?

İşte şu anda Allah'ın dini İslâm, küfür coğrafyalarına yürümeye devam ediyor. Sadece Almanya'daki Müslüman sayısı bir milyon, Fransa'daki sayısı bir buçuk milyondur. Allah'ın dini evlerinin içine, ülkelerinin içine kadar giriyor. Bunu görmüyorlar mı? Ve işte dün köleleştirip her birini bir zalim devlet başkanına mahkûm ettikleri Müslümanlar bir bir özgürlüklerine yürüyorlar.

"Biz bunlara ve babalarına geçimlikler verdik de ömürleri uzadı; şimdi memleketlerini her yandan eksilttiğimizi görmüyorlar mı? Üstün gelen onlar mıdır?" (Enbiya, 21/44)

Bilâkis biz onlara ve atalarına pek çok nimetler, geçimlikler verdik. Dünyada onlara imkânlar, fırsatlar verdik. Ta ki onlara bu dünyada tanıdığımız ömürleri uzadı da, sağlıkları, sıhhatleri, bollukları, nimetleri uzadı da, güçleri, kuvvetleri, mülkleri saltanatları uzadı da 70,80 yaşlarına geldiler. Küfürlerine rağmen biz onların üzerinden nimetlerimizi eksik etmedik. Şu andaki kâfirleri düşünün. Veya meselâ Nuh (as) karşısında 950 yıl peygambere isyan, Allah'a küfür içinde hayat yaşayanları bir düşünün. Şimdi Allah'ın kendilerine yıllarca imkân tanıdığı bu kâfirler: Görmüyorlar mı yeryüzünü etrafından eksilttiğimizi? Hâlâ görmüyorlar, düşünmüyorlar, anlamıyorlar mı yeryüzünü etrafından eksiltmeye başladığımızı? Farkında değiller mi bunun? Allah'ın kendilerine uzun uzun ömürler verdiği bu kâfirler yavaş yavaş etraflarının nasıl eksiltilip daraldığını görmüyorlar mı? Her geçen gün küfrün ve şirkin aleyhine İslâm'ın gönüllere nüfusu, Allah davasının adım adım kalplere yürümesi, İslâm coğrafyasının genişlemesi, küfür ve şirk coğrafyasının daralması, küçülmesi anlatılıyor.

Görmüyorlar mı ki biz arzda ilerlemekteyiz

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

496. Sayı Nisan 2024