Çare Evde , Mahmut Bilgiç
Sayı : 496   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Sağlık

Mahmut Bilgiç

Çare Evde

  • 28 Åžubat 2024
  • 91 Görüntülenme
  • 495. Sayı / 2024 Mart
Yazarın Diğer Yazıları
Mahmut Bilgiç
Tüm Yazı Arşivi



Limon bol miktarda C vitamini içerir ama tek faydası bununla sınırlı değil. Limon suyundan yaptığınız o şifalı gargaraya kabuğunu da eklerseniz harika bir antioksidan kokteyli hazırlamış olursunuz. Limonlu ılık suyla yapacağınız gargaralar boğazınıza ferahlık verecek, yutak bölgenizi nemlendirecek, ağrınızı minimuma indirecektir.

Bağışıklık sistemini zayıflatan pek çok etken var. Mesela yeteri kadar gıda bulamama (açlık) durumu, özellikle de proteinden eksik beslenme bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Ayrıca sistemin aksamadan işleyebilmesi için kâfi miktarda vitamine, minerale, antioksidana, yani "mikro besine" ihtiyacı var. Sistemi güçsüz düşüren yanlışlardan biri de gereğinden çok "şeker" tüketmek, aşırı karbonhidrat yüklenip fazlaca "yağlanmak".

Nezle ve gripte istirahat en gözde tedavi.

Bol sıvı, protein, vitamin deposu taze sebze ve meyveler yine en etkili çözümler. Daha çok sarımsak, soğan, daha fazla bitkisel çay, C ve D vitamini takviyesi, çinko pastili, Afrika sardunyası kökü damlası ve siyah mürver ekstresine de eyvallah! Peki ya diğer sorunlar? Özellikle boğaz ağrıları? Buyurun birlikte bakalım:

1) TUZLU SU GARGARASI DENEYÄ°N

Boğaz ağrıları ile mücadelede ilk işiniz tuzlu su gargaralarına başvurmak olmalı. Zira boğazınızdaki akıntı, yanma, ağrı gibi şikâyetlerden kurtulmanın muhtemelen en etkili ve en ucuz çözümü bu gargaralardır. Tuzlu su çözeltisi ağız ve boğazdaki ödemi azaltan, hatta mikropları temizleyebilen harika bir yardımcıdır. Hazırlaması gayet kolay: 1 bardak ılık su içine bir çay kaşığı tuzu ekleyip bir güzel karıştırın. Hazırladığınız çözeltinin ağız dolusu miktarı ile ortalama 30 saniye kadar etkili bir gargara uygulayın. Bu uygulamayı 2 saat aralıklarla günde 5-6 kez tekrarlayın.

2) LÄ°MONLU ILIK SU Ä°ÅžE YARIYOR

Boğaz ağrılarını azaltan ev yapımı çözümlerden biri de limonlu sudur. Limon bol miktarda C vitamini içerir ama tek faydası bununla sınırlı değil. Limon suyundan yaptığınız o şifalı gargaraya kabuğunu da eklerseniz harika bir antioksidan kokteyli hazırlamış olursunuz. Limonlu ılık suyla yapacağınız gargaralar boğazınıza ferahlık verecek, yutak bölgenizi nemlendirecek, ağrınızı minimuma indirecektir. Aklınızda olsun bu kokteyle bir parça bal ve 40-50 damla kadar propolis de ekleyebilirsiniz.

3) BALLI KARIŞIMLAR ÇOK ETKİLİ

Arı ürünleri ile tedavi (apiterapi) son yılların en gözde doğal şifa yaklaşımlarından biri

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

495. Sayı Mart 2024