Sayı : 497   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Besairu'l Kur'an

Ali Küçük

Duanız Olmasa Rabbim Size Ne Diye Değer Versin?

  • 06 Aralık 2022
  • 270 Görüntülenme
  • 480. Sayı / 2022 Aralık
Yazarın Diğer Yazıları
Ali Küçük
Tüm Yazı Arşivi



Allah bizden dua etmemizi istiyor. Duaya o kadar önem verelim ki, öyle bir dua hayatı uygulayalım ki, artık bizim hayatımız hep dua olsun. Yani Allah’la ilişkimizi hiç kesmeyelim. Çünkü dua sürekli Allah’la ilişki içinde olmaktır. Her zaman O’na dua edelim. Hem de isteklerimiz meşru olduğu sürece utanmadan isteyelim O’ndan.

 

 

Duanız Olmasa Rabbim Size Ne Diye Değer Versin?

“Ey Muhammed, de ki: “Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin? (Furkan, 25/77)

Yine dua konusu. Oruçlu dua etmeye çalışacağız. Hele hele iftar vakti yapılan duanın reddedilmeyeceğini söyler Allah’ın Rasülü:

“Oruçlunun iftar vakti yapmış olduğu duası mutlaka kabul olur.” “İftar zamanı oruçlunun duası reddedilmez .” (İbni Mâce)

Yine Ebu Hureyre’nin rivayet ettikleri bir hadislerinde Allah’ın Rasülü şöyle buyurur: “Üç kimsenin duası asla reddedilmez.

-Âdil devlet reisinin duası.

- İftar edinceye kadar oruçlunun duası.

-Zulme uğrayan mazlumun duası.”

Allah bizden dua etmemizi istiyor. Duaya o kadar önem verelim ki, öyle bir dua hayatı uygulayalım ki, artık bizim hayatımız hep dua olsun. Yani Allah’la ilişkimizi hiç kesmeyelim. Çünkü dua sürekli Allah’la ilişki içinde olmaktır. Her zaman O’na dua edelim. Hem de isteklerimiz meşru olduğu sürece utanmadan isteyelim O’ndan. “Bu da istenir mi?” demeyelim. İstenilen kim? Allah. Yani anamız değil, babamız değil, ağamız, patronumuz değil. Üstelik biz yalvardıkça bizi seviyor Rabbimiz. Biz ona yöneldikçe, O bizim kendisine yönelmemizden memnun oluyor. Öyleyse hemen yalvaralım, hemen yakaralım.

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

480. Sayı Aralık 2022