Sayı : 495   **
Ribat Dergisi Aralık 2016

Sağlık

Mahmut Bilgiç

Bahar Kahramanları

  • 08 Haziran 2020
  • 1258 Görüntülenme
  • 450. Sayı / 2020 Haziran
Yazıyı Dinle
0:00
0:00
Yazarın Diğer Yazıları
Mahmut Bilgiç
Tüm Yazı Arşivi



Karaciğerimiz bedenimizin laboratuarıdır adeta. Kimyasal dönüşümler yaparak toksinleri (zehirleri) etkisizleştirir. Kolesterol, safra asitleri ve lenf sıvısını üretir. Sindirimde önemli rol oynar. Özellikle rafine karbonhidratlar (çay şekeri, meyve suları ve abur cuburlar) doymuş (hayvansal) yağlar ve alkol zamanla karaciğeri yağlandırır. Yağlanan organ görevini yapamadığında safra akışı önce yavaşlar sonra tamamen durur. Aşırı doygunlaşan safra çamurlaşıp taşlaşmaya meyleder. Tahliyenin yapılamaması metabolizmayı alt üst eder. Sindirim ve boşaltım sekteye uğrar. Hazımsızlık, gastrit, ülser, reflü ve kabızlık başlar.

 

Eğer karaciğerinizde bir problem varsa ya da ekstra bir destek arıyorsanız karahindiba otu ve kökü sizin için biçilmiş kaftandır. Ben karahindibayı Meryem ana dikeni tohumu, enginar sap yaprağı, dulavrat otu, acı yavşan otu, şahtere otu ve kırlangıç otuyla kombine kullanmanızı tavsiye ederim.

 

 

Yine yeniden taze bir bahardayız.

Cenab-ı Hak, Muhyi isminin tecellisiyle küre-i arzın beyaz kefenini yemyeşil bir libasla değiştirip canlandırıyor.

Gelecek kışa kadar çeşit çeşit bitki ve hayvanlar; ehl-i dikkatin nazarında resmi geçit töreninde kendilerine mahsus üniformalarıyla birbiri ardından gelip, geçip nesillerinin devamı olan tohumları aktar-ı âleme dağıtacaklar.

Milyonlarca çeşit bitkinin içinde tıbbi amaçlarla kullanılanlarda çoktan boy göstermeye başladı bile. Bunlardan ikisini ele alacağım: Çobançantası ve karahindiba.

Çobançantası, kan durdurucuların kralıdır.

Başta aşırı adet kanaması olmak üzere, mide, burun, böbrek ve hemoroid kanamalarını durdurmada üstüne yoktur.

Eğer mevzu ağır menstrüel sendromsa (aşırı adet kanmasıysa) öncelikle hekim tarafından altta yatan neden teşhis edilmeli ve buna uygun bir tedavi protokolü uygulanmalıdır.

Kadın hastalıkları genelde iki sebepten oluşur:

1 Kadınlık hormonları olan ötsrojen, projesteron ve prolaktin arasındaki dengesizlik.

2 Yumurtalık kistleri.

Hormonlar arasındaki dengesizliğin altında yatan nedenlerinden en önemlisi karaciğer yağlanması ve kalınbağırsak tembelliğidir. Zira östrojen karaciğerden atılır bağırsaklardan tahliye edilir. Bu iki organ görevlerini yerine getiremediğinde bedende biriken östrojen hormon dengesini bozar. Dengenin bozulmasıyla kadınlık hastalıkları baş gösterir. Düzensiz adet, ağrılı adet, rahim içi miyomlar, polikistik over, aşırı adet kanaması, meme kistleri vs.

Yazının Devamı İçin Abone Olmalısınız

450. Sayı Haziran 2020